Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lekker in je vel, dankzij je huisdier

Lekker-in-je-vel-dankzij-je-huisdier.jpg

Je huisdier zorgt elke dag voor veel plezier en vreugde én hij is ook nog eens goed voor je gezondheid. Dus speel lekker met je hond, kat of knaagdier. Benieuwd hoe je huisdieren je gezonder kunnen maken? Hieronder lees je 7 redenen.

1. Meer sporten

Dieren brengen je in beweging en dat is goed voor je. Veel mensen zitten tegenwoordig vaker en langer, wat slecht is voor de gezondheid. Fijn dus dat je hond los moet en wil spelen met je! Of dat je bijvoorbeeld je konijnenhok/aquarium weer schoon moet maken. U kunt uw huisdier bedanken voor alle deze activiteiten, want deze oefeningen kunnen zeer nuttig voor je zijn.

2. Meer frisse lucht

Eigenaren van gezelschapsdieren brengen meer tijd buiten door. Speel met je hond in het bos, maak een stevige wandeling op het strand of door het park – genoeg tijd om je longen te vullen met frisse lucht. Vaak word je omringd door heldergroen, donkerblauw of andere natuurlijke kleuren. Studies tonen aan dat je lichaam daardoor minder stresshormonen aanmaakt. Daarnaast is buiten sporten goed voor de weerstand en kwaliteit van leven.

3. Verminder stress

De band tussen mens en dier kan heel hecht zijn. Vergelijkbaar met de relatie tussen een vader of moeder en een kind. Door je huisdier te aaien en knuffelt komt het hormoon oxytocine vrij, het knuffelhormoon. Je voelt meer liefde en minder stress tegelijk. Stress verminderen is goed voor je hart.

4. Wees zelfverzekerder

Je huisdier is altijd bij je, zonder oordeel, altijd trouw, ook als je niet gelukkig bent. Het is geweldig dat iemand je altijd accepteert zoals je bent. Je dieren geven altijd een enorme boost aan je zelfrespect en zelfvertrouwen.

5. Het is goed voor kinderen

Baby’s die in hun eerste levensjaar met dieren zijn opgegroeid, zijn minder vatbaar voor allergieën dan andere baby’s. Daarom zijn huisdieren goed voor de weerstand van kinderen. Dierenvriendjes kunnen kinderen ook blij maken, want het is fijn om een ​​vriend te hebben die altijd bij je is. Onderzoek toont ook aan dat kinderen weerbaarder zijn als ze een huisdier hebben gehad.

6. Meer sociale interacties

Je huisdier houdt je verbonden met andere dierenliefhebbers. Je komt elkaar tegen tijdens een wandeling met je huisdier, of je praat makkelijk met je buren over je poes of wandelende tak. Er zijn ook een heleboel mensen die hun ervaringen op het internet delen via blogs of social media. Gemeenschappelijke interesses brengen mensen samen!

7. Minder smartphones

Voor velen wordt hun leven gedomineerd door de digitale wereld, veel mensen zijn bezig met hun tablet of telefoon gedurende de dag. Je huisdier kan je een tijdje weghouden van deze schermen. Kinderen vinden het ook leuk om hun digitale bezigheden in te ruilen voor tijd voor hun huisdieren. Lekker spelen met je trouwe vriend!