Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Het kiezen van de perfecte Golden Doodle als nieuwe toevoeging aan je gezin is een opwindend avontuur. Deze charmante hybride honden, ontstaan uit de kruising tussen een Golden Retriever en een Poedel, staan bekend om hun vriendelijke aard en hun prachtige vacht. In dit uitgebreide artikel nemen we je mee op een reis door het proces van een Golden Doodle kopen. We behandelen alles, van het vinden van een betrouwbare fokker tot het begrijpen van prijsfactoren en het maken van een weloverwogen keuze voor jouw nieuwe harige vriend.

Het Belang van een Betrouwbare Golden Doodle Fokker

Een van de eerste stappen op weg naar het verwerven van een Golden Doodle is het vinden van een gerenommeerde fokker. Hier zijn enkele essentiële stappen om te volgen bij het selecteren van een betrouwbare fokker:

 1. Onderzoek en Referenties: Begin met online onderzoek en vraag om aanbevelingen van andere hondenbezitters. Kijk naar recensies en beoordelingen van fokkers.
 2. Bezoek de Fokker: Maak een afspraak om de fokker te bezoeken. Dit geeft je de kans om de omstandigheden te beoordelen en vragen te stellen over hun fokpraktijken.
 3. Gezondheidscontroles: Zorg ervoor dat de fokker gezondheidstests uitvoert op de ouderhonden om genetische aandoeningen te identificeren. Vraag om kopieën van deze tests.
 4. Kijk naar de Pups: Bekijk de puppy’s in hun thuisomgeving. Let op hun gedrag en interactie met de fokker.
 5. Contract en Garantie: Zorg ervoor dat er een duidelijk koopcontract is met bepalingen over gezondheidsgaranties, terugbetalingen en verantwoordelijkheden van de koper.

Golden Doodle Fokker

Mini Golden Doodles en Hun Populariteit in Nederland

In Nederland is de populariteit van Mini Golden Doodles snel gestegen. Deze kleinere versies van de standaard Golden Doodle zijn perfect voor mensen met beperkte ruimte of die op zoek zijn naar een compactere metgezel. Bij het zoeken naar een Mini GoldenDoodle fokker in Nederland, volg je dezelfde stappen als bij een standaard Golden Doodle kopen. Zorg ervoor dat de fokker voldoet aan alle hierboven genoemde criteria.

De Golden Doodle Prijs: Wat te Verwachten

De prijs van een Golden Doodle kan sterk variëren en is afhankelijk van verschillende factoren:

 1. Fokker en Reputatie: Een gerenommeerde golden doodle fokker vraagt vaak meer voor hun puppy’s vanwege de kwaliteit van de zorg en de gezondheidsgaranties die ze bieden.
 2. Kleur en Generatie: Sommige kleuren kunnen zeldzamer zijn en dus duurder. De generatie van de Golden Doodle kan ook van invloed zijn op de prijs.
 3. Gezondheidstests: Als de ouderhonden uitgebreide gezondheidstests hebben ondergaan, kan dit de prijs verhogen.
 4. Geografische Locatie: De prijs van een Golden Doodle kan variëren afhankelijk van waar je woont. In stedelijke gebieden kunnen de prijzen hoger zijn dan in landelijke gebieden.

Gemiddeld kun je verwachten dat de prijs van een Golden Doodle varieert van € 1.500 tot € 3.500, afhankelijk van deze factoren.

Het Belang van Gezondheidstests

Bij het kopen van een Golden Doodle is het cruciaal om ervoor te zorgen dat de ouderhonden zijn getest op veelvoorkomende genetische aandoeningen. Dit omvat tests voor heupdysplasie, elleboogdysplasie, oogproblemen en erfelijke hartaandoeningen. Een verantwoordelijke fokker zal deze tests routinematig uitvoeren en je bewijs kunnen leveren van de resultaten.

De Beste Leeftijd om een Golden Doodle Puppy te Kopen

Wanneer moet je je nieuwe Golden Doodle pup meenemen naar huis? Over het algemeen is de beste leeftijd om een puppy op te halen tussen 8 en 12 weken. Op deze leeftijd hebben ze meestal de basisvaardigheden van hun moeder en nestgenoten geleerd en kunnen ze gemakkelijker aan hun nieuwe gezin wennen.

Training en Socialisatie van je Golden Doodle

Het succesvol opvoeden van je Golden Doodle vereist tijd, geduld en toewijding. Hier zijn enkele tips voor training en sociaalisatie:

 1. Gehoorzaamheidstraining: Begin vroeg met basiscommando’s zoals zitten, liggen en hierkomen. Beloon goed gedrag met lof en traktaties.
 2. Socialisatie: Zorg ervoor dat je je pup blootstelt aan verschillende mensen, plaatsen en situaties om vertrouwdheid en zelfvertrouwen op te bouwen.
 3. Regelmatige Beweging: Golden Doodles zijn energiek, dus zorg voor voldoende lichaamsbeweging en speeltijd om verveling te voorkomen.
 4. Positieve Versterking: Gebruik positieve versterkingstechnieken om gewenst gedrag te stimuleren en vermijd straf.

De Verantwoordelijkheden van een Golden Doodle Eigenaar

Het bezitten van een Golden Doodle brengt belangrijke verantwoordelijkheden met zich mee. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 1. Gezondheidszorg: Regelmatige dierenartsbezoeken, vaccinaties en preventieve zorg zijn essentieel.
 2. Voeding: Zorg voor een uitgebalanceerd dieet dat geschikt is voor de leeftijd en grootte van je hond.
 3. Lichaamsbeweging: Bied voldoende mogelijkheden voor lichaamsbeweging en stimulatie.
 4. Liefde en Aandacht: Geef je Golden Doodle de liefde en aandacht die ze verdienen; ze zijn uiterst aanhankelijke honden.
 5. Training en Gedragsvorming: Werk aan gehoorzaamheid en gedragsvorming gedurende het hele leven van je hond.

Conclusie: Een Leven Lang Plezier met je Golden Doodle

Het kopen van een Golden Doodle is een belangrijke beslissing die zorgvuldige overweging en onderzoek vereist. Door een gerenommeerde fokker te kiezen, te begrijpen wat de prijs beïnvloedt, gezondheidstests te controleren en verantwoordelijk eigenaarschap te omarmen, kun je ervoor zorgen dat je Golden Doodle een gezond en gelukkig leven leidt. Met de juiste zorg, liefde en training zal je Golden Doodle een trouwe metgezel zijn en een bron van vreugde voor vele jaren. Geniet van elk moment met je nieuwe harige vriend!