Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dit is waarom je jouw hond moet beschermen tegen vlooien en teken

Dit is waarom je jouw hond moet beschermen tegen vlooien en teken

Als trotse hondenbezitters willen we dat onze harige vrienden gelukkig en gezond zijn. Helaas zijn er parasieten, zoals vlooien en teken, die de gezondheid van onze honden kunnen bedreigen. Vlooien en teken kunnen niet alleen ongemak veroorzaken, maar ze kunnen ook ernstige gezondheidsproblemen bij onze trouwe metgezellen veroorzaken. Gelukkig zijn er vandaag de dag verschillende oplossingen om je hond te beschermen tegen vlooien en teken. Ben je nog niet bekend met de gevaren van vlooien en teken? Je leest ze hier. Ook leggen we je het nut van een vlooienband uit.

De gevaren van vlooien

Vlooien zijn kleine, bloedzuigende parasieten die op honden kunnen leven. Ze kunnen jeuk en huidirritatie veroorzaken, wat resulteert in overmatig krabben en bijten. Dit kan leiden tot huidinfecties en haarverlies. Sommige honden kunnen allergisch zijn voor vlooienbeten, wat kan resulteren in ernstige allergische reacties, bekend als vlooienallergiedermatitis. Symptomen van vlooienallergie zijn onder andere hevige jeuk, roodheid, ontsteking en zelfs zweren op de huid. Bovendien kunnen vlooien lintwormen overdragen naar honden, wat een bijkomend gezondheidsrisico vormt.

De gevaren van teken

Teken zijn parasieten die zich vasthechten aan de huid van honden en zich voeden met hun bloed. Ze zijn berucht om het overbrengen van ziekten, zoals de ziekte van Lyme. Deze ziekten kunnen ernstige symptomen veroorzaken, zoals koorts, vermoeidheid, gewrichtspijn en in sommige gevallen zelfs levensbedreigende complicaties. Teken zijn vooral actief in bosrijke gebieden, hoog gras en struikgewas, maar ze kunnen ook in stadsparken en tuinen voorkomen.

Hoe een vlooienband bescherming biedt

Een Seresto honden vlooienband is een effectieve en handige manier om je hond te beschermen tegen vlooien en teken. Deze speciale banden zijn doordrenkt met chemische stoffen die parasieten afweren en doden. De actieve ingrediënten in vlooienbanden kunnen variëren, maar ze werken meestal door het vrijgeven van een langdurige beschermende werking tegen vlooien, teken en soms ook andere parasieten, zoals luizen.

Wanneer een hond een vlooienband draagt, verspreiden de actieve ingrediënten zich over de vacht en de huid van de hond. Hierdoor kunnen ze vlooien en teken afweren en doden voordat ze de kans krijgen om zich te nestelen en bloed te zuigen. Vlooienbanden bieden vaak voor een langere periode bescherming tegen vlooien en teken.

Andere oplossingen

Naast een vlooienband zijn er nog tal van andere oplossingen die je kunt inzetten om je hond te beschermen tegen vlooien en teken. Zo zijn er vlooienkammen, speciale tabletjes en een spot-on oplossing. Een bekend merk vlooiendruppels is Advantix. Advantix vlooiendruppels beschermt de hond tegen vlooien, luizen, teken en andere vervelende vliegen en muggen.

Wilt u meer informatie over hoe je jouw hond kunt beschermen tegen vlooien en teken? Raadpleeg dan een expert.