Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Is wandelen met een hond gezond voor je?

Is wandelen met een hond gezond voor je?

Over het algemeen krijgen hondenbezitters meer beweging dan niet-hondenbezitters. Heb je ooit aan je hond gedacht als een oefenmaatje? Als u samen gaat wandelen, verbetert niet alleen uw gezondheid, maar ook die van uw hond. Neem altijd voldoende water mee, zeker als je gaat wandelen tijdens droogte. Er zijn verschillende drinkflessen voor honden te koop.

Het is goed om met uw hond geleidelijk naar een doel toe te werken, waarbij u geleidelijk de snelheid en duur van de wandeling opvoert. Zorg ervoor dat je een vaste routine aanhoudt. Regelmaat is belangrijk voor uw hond en een extra stok achter de deur voor uzelf. Bij honden kan regelmatige wandelingen het risico op gedragsproblemen verminderen.

Efficiënt bewegen door te lopen

Nu zitten we veel en krijgen we onze dagelijkse lichaamsbeweging niet. Hiervoor kun je gaan wandelen. Dit kan op elk moment van de dag, overal. Het enige wat je nodig hebt zijn stevige wandelschoenen, goede sokken en wat creativiteit. Elke wandeling is anders, wat zorgt voor een schone luchtomgeving.

Wandelen is een van de meest effectieve vormen van lichaamsbeweging. Wandelen heeft veel voordelen voor je gezondheid en gewicht. Als u prioriteit geeft aan wandelen, verbetert u uw algehele gezondheid en vermindert u het aantal doktersbezoeken.

Gezondheidsvoordelen van wandelen

Gelukkige gevoelens inspireren Wandelen kan depressie, maar ook stress, slapeloosheid en angst wegnemen. Het heeft een enorm positief effect op je humeur. Als je loopt, maak je serotonine aan, het gelukshormoon. Serotonine wordt aangemaakt als je sport en mooie dingen ziet. In deze gevallen is een combinatie van natuur en beweging ideaal.

Fysieke fitheid verbeteren Wandelen is een geweldige manier om in een rustig tempo te trainen. Ben je helemaal uit vorm? Begin dan langzaam 30 minuten op een vlakke baan te lopen. Door langer en vaker te wandelen, vergroot u uw uithoudingsvermogen. Na de eerste week zal uw conditie verbeteren.

Goed voor hart en bloedvaten Wandelen is goed voor de conditie van hart en bloedvaten. 30 minuten per dag wandelen kan de bloeddruk en het cholesterolgehalte verlagen en het risico op hartaandoeningen met 50% verminderen. Iedereen die regelmatig loopt, traint de longen om zuurstof zoveel mogelijk op te nemen en te transporteren door het hart en de bloedvaten.

Zorgen voor een gezonde hartspier Wandelen is goed voor alle spieren, vooral de hartspier. Mensen die minder bewegen, hebben dunnere hartwanden en kleinere harten. Als het hart niets te doen heeft, verbruikt het lichaam geen energie om het in stand te houden. Zodra het hart weer wordt belast, wordt het steviger en neemt de capaciteit weer toe.

Verminder uw risico op het ontwikkelen van diabetes Elke dag sporten kan uw risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 verkleinen. Lopen met verschillende snelheden en intensiteiten verlaagt de bloedsuikerspiegel meer dan steeds opnieuw lopen. Door afwisselend intervallopen, kunt u de insulinegevoeligheid verbeteren

Zorgt voor sterkere botten Wandelen zorgt over het algemeen voor sterke botten en sterk kraakbeen (het elastische weefsel tussen botten). Door botten regelmatig te belasten, worden ze niet alleen sterker, maar kunt u zelfs nieuwe botmassa opbouwen. Als er relatief weinig nieuwe botcellen worden geproduceerd, kunnen botten kracht verliezen en osteoporose ontwikkelen.