Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Je puppy zindelijk maken doe je met deze 5 tips

Je puppy zindelijk maken doe je met deze 5 tips

Een puppy in huis kan vrijwel niet zonder de basis: Zindelijkheidstraining! Dit is, voor jou en je nieuwe puppy, een avontuur vol verrassingen, met misschien een paar ongelukjes. Maar geen nood, zolang je de juiste benadering hanteert en het aanpakt met een gezonde dosis geduld, wordt jouw harige vriendje snel een zindelijke viervoeter. We hebben hier enkele tips voor je op een rijtje gezet die je zullen helpen bij dit belangrijke proces.

1. Stel een routine in

Net zoals de meeste mensen, doen puppy’s het goed met wat routine. Begin daarom met het aanbieden van regelmatige toiletbezoeken, bijvoorbeeld na het slapen, eten, spelen of andere activiteiten. Zoek de buitenlucht met voldoende regelmaat op en doe dit zoveel mogelijk middels een consistente routine. Dit helpt je puppy om sneller te begrijpen wanneer het tijd is om naar buiten te gaan, en wanneer het tijd is om zijn zaakjes te regelen! 

2. Beloon goed gedrag

Honden hebben wat motivatie en aanmoediging nodig, helemaal de kleinste. Dus, beloon je puppy met een aai, compliment of een gezond snackje elke keer als hij buiten of op de puppy pad zijn behoefte doet. Zo versterk je goed gedrag en moedig je je puppy aan om dit te blijven doen: 

Over snacks en waardevolle beloningen gesproken, wist je dat geperst hondenvoer van WOOOF niet alleen heerlijk is voor je hond, maar ook vol zit met essentiële eiwitten en voedingsstoffen? Dierenvoeding helemaal gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals https://wooof.xyz/WOOOF-regular/ of kleinere brokken speciaal voor de pup kunnen ideaal zijn voor de trainingsmomenten en een gezond hondenleven!

3. Blijf kalm bij ongelukjes

Ongelukjes gebeuren, en het belangrijkste is om kalm te blijven en niet te straffen. Straffen kan angst en verwarring veroorzaken, wat het leerproces van je puppy in de weg kan komen te zitten. In plaats daarvan, ruim rustig op en blijf consequent met je training.

4. Gebruik puppy pads

Heb je wel eens gehoord van Puppy pads? Ze kunnen een nuttig hulpmiddel zijn, vooral als je in een appartement woont of wanneer je niet direct naar buiten kunt. Door bijvoorbeeld feromonen en lavendelgeur wordt de hond getriggerd om zijn behoefte te doen op de mat, prettig voor het bevorderen van de zindelijkheidstraining én een schone vloer! 

Dus hoe gebruik je ze? Plaats de pads op een vaste plek en leid je puppy hier naartoe na elke maaltijd of slaapje. Vergeet niet de pad geleidelijk dichter bij de deur te verplaatsen als je puppy ouder wordt.

5. Beperk de ruimte

Tot slot, als je niet voortdurend toezicht kunt houden, dan kan het slim zijn om de ruimte van je puppy te beperken tot een gebied waar een ongelukje geen groot probleem is. Naarmate de zindelijkheidstraining vordert, kun je de ruimte van je puppy geleidelijk weer vergroten.