Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Met deze drie tips zal iedereen van je hond houden

Met deze drie tips zal iedereen van je hond houden

Het bezitten van een hond is een grote beslissing en veel mensen onderschatten de impact ervan. Naast het feit dat je je hond natuurlijk nat- en droogvoer moet geven, is een gedegen opvoeding net zo belangrijk. Het is daarom raadzaam om te kijken welke hond het beste bij je past.

Voor honden is het echter een beetje zoals het behandelen van kinderen. Zolang ze van jou zijn, heb je minder snel last van ze dan die van iemand anders. Je beschrijft stoeien en springen als speels gedrag, maar voor vreemden kan het vervelend en intimiderend zijn. Om ervoor te zorgen dat je trouwe viervoeter geen overlast veroorzaakt, zijn hier drie essentiële zaken.

1. De aard van het beestje

Ten eerste is het raadzaam om goed op de afkomst van uw hond te letten. Er zijn veel soorten die verboden zijn. Het kan ook zijn dat u een hond van een ander ras heeft. Het kan er ook voor zorgen dat “verkeerd bloed” door de aderen stroomt.

Verkopers van deze honden zullen zeggen dat ze met de juiste training geen vliegen zullen schaden. Mengen is echter niet toegestaan ​​in ons land. Vraag dus altijd de fokker naar de stamboom van de hond, zodat je zeker weet dat je een goede aankoop doet.

2. Goede training

Net als bij honden heb je twee kanten: natuur en opvoeding. We bespraken eerder dat nature, nurture gerelateerd is aan goed ouderschap.

Het wordt aanbevolen om uw puppy mee te nemen voor een professionele training. De puppy luistert niet alleen, maar leert ook de juiste manier om met andere honden om te gaan. Naast asielhonden kan het nemen van een “opfrissessie” ook waarde toevoegen.

3. Blaffende honden

Naast logische dingen, zoals een hond die niet bijt of springt, zijn er andere gedragingen die hinderlijk kunnen zijn. Blaffen is een voorbeeld. Je bent misschien gewend aan dit soort geblaf, maar het werkt niet voor iedereen.

Blaffen zit in de aard van honden. Wil je dit voorkomen? Dan zijn er enkele eenvoudige trucs om het te verminderen. Zogenaamde blafbanden blijken veel minder overlast te veroorzaken dan honden zonder blafband.

Een goede halsband is een must voor iedere hondenbezitter. Uw hond kan echter nog steeds vervelend gedrag vertonen, zoals overmatig blaffen of trekken. Hiervoor is eerst de shock collar gemaakt. Schokkragen zijn sinds dit jaar verboden en gelukkig zijn er alternatieven, zoals diervriendelijke blafbanden.

Algemene etiquette

Naast de bovenstaande tips zijn er meer algemene hondenetiquette. Zorg er bijvoorbeeld voor dat uw hond geen overlast veroorzaakt in en uit de winkel.

Realiseer je dat je altijd verantwoordelijk bent voor het gedrag van je hond. Maar laat dat je niet afschrikken: hondenbezitter zijn is geweldig!