Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Oogdruppels gebruiken voor je huisdier

Oogdruppels gebruiken voor je huisdier

Het is belangrijk om te weten hoe je oogdruppels voor honden moet toedienen. De procedure kan heel eenvoudig zijn als deze correct wordt uitgevoerd. Maar als er iets misgaat, is er een risico op infectie of schade aan het oog zelf. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid oogdruppels te gebruiken. Oogdruppels moeten in een neerwaartse beweging en in één oog tegelijk worden toegediend, maar niet in beide ogen tegelijk. Oogdruppels kunnen worden aangebracht met een druppelaar of knijpfles. Het is belangrijk om de juiste oogdruppels hond te krijgen die de infectie zal stoppen. Gebruik nooit iets dat meer kwaad dan goed doet.

Oogbehandeling voor je kat

Katten zijn erg onafhankelijk als het om hun ogen gaat, maar ze hebben onze hulp nodig op een paar verschillende gebieden. Terwijl mensen over het algemeen 20/20 zicht hebben en duidelijk kunnen zien op een afstand van 6 meter zonder bril of contacten, is het zicht van een kat alleen goed genoeg voor hen om dingen van dichtbij en voor hun neus te zien. Oogdruppels helpen de ogen van je kat vochtig te houden, wat irritatie voorkomt mits uitdroging of irritatie door stofdeeltjes en allergenen die in de ogen komen. Regelmatig oogdruppels kat aanbrengen kan ook ooginfecties voorkomen en roodheid verminderen als gevolg van allergieën of andere irriterende stoffen in de lucht. Dit kan ongemak voor je huisdier veroorzaken en hem ongemakkelijk maken in de buurt van anderen die mogelijk zelf allergisch zijn, zoals kinderen die hierdoor gaan niezen.

De juiste behandeling voor je huisdieren

Oogdruppels zijn een geweldige manier om de ogen van je huisdier gezond en veilig te houden. Als je tekenen opmerkt dat je huisdier mogelijk een oogprobleem heeft, zoals afscheiding of roodheid, neem dan onmiddellijk contact op met je dierenarts. De meest voorkomende redenen voor het toedienen van oogdruppels aan huisdieren zijn om te helpen bij de behandeling van virale of bacteriële ooginfecties of om de genezing van schaafwonden of krassen op het hoornvlies te versnellen. Oogdruppels kunnen smering en vocht aan het oog toevoegen als er een probleem met droge ogen is vastgesteld.