Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wat is de beste hondenriem?

Wat is de beste hondenriem?

Als nieuwe hondenbezitter komt er veel op u af. Wat is de naam van je nieuwe puppy, wat voor voer ga je hem geven en bij welke dierenarts wil je hem inschrijven? Een belangrijk onderwerp dat niet vergeten mag worden is het kopen van een hondenriem. Er zijn veel verschillende soorten hondenriemen, zoals treklijnen of elastische lijnen. Welke moet je (vooral niet) kopen? Hieronder kunt u lezen.

hondenriem

De combinatie van riem en halsband is belangrijk bij het uitlaten van uw hond en het trainen van uw puppy. Om ervoor te zorgen dat uw hond naar u luistert, moet u eerst zorgen dat de halsband comfortabel zit. U kunt meten door twee vingers tussen de halsband en de nek van de puppy te plaatsen.

flexibele hondenriem

Er zijn veel verschillende soorten gordels, waaronder elastische of oprolbare gordels. Deze lijn kan de hond meer bewegingsvrijheid geven. Dit type riem wordt echter niet aanbevolen, vooral niet voor puppy’s die nog veel moeten leren. Sommige oprolbare lijnen kunnen wel tien meter lang zijn, waardoor een puppy bij onverwachte beweging ineens op straat kan staan.

leren hondenriem

Veel hondenbezitters kiezen inmiddels voor leren hondenriemen. Ten eerste omdat het er cool uitziet, maar ook omdat het doorgaans kwalitatief hoogwaardige, stevige riemen zijn. Doordat deze riemen meestal van zacht leer zijn gemaakt, liggen ze ook lekker in de hand.

riem trekken

Als uw puppy tijdens het lopen plotseling met grote kracht van richting verandert, kunt u als eigenaar voor onaangename verrassingen komen te staan. U kunt vallen, iets wiebelen of onbedoeld andere mensen of honden op straat lastigvallen. Om dit te voorkomen kun je kiezen voor trekriemen. Dit maakt het voor u gemakkelijker om uw hond onder controle te houden.

Er zijn verschillende soorten veiligheidsgordels en harnassen om trekken te voorkomen. Een aanhanger is een optie. De hond draait zijn kop zodra hij begint te trekken. Laat je goed informeren bij de dierenwinkel of speciaalzaak voordat je een keuze maakt.
hondenriem

Naast de kraag is het ook belangrijk om te kijken naar het koord van de riem. Je kunt meestal kiezen uit verschillende materialen, lengtes en diktes touw. Er zijn veel dingen om te overwegen. Succes met je keuze!