Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

10 tips voor het verwijderen van kattenhaar

10 tips voor het verwijderen van kattenhaar

Opzuigen

Losse haren kun je heel goed stofzuigen. Vooral vlokken die op harde oppervlakken worden achtergelaten, verdwijnen onmiddellijk. Met stoffen stoelen wordt het meteen lastiger als er al iemand op zit. Dan draaien die haren zich in de stof en moet je echt borstelen om ze los te krijgen. Hoe beter het wordt onderhouden, hoe gemakkelijker het is. Is het haar nog plakkerig? Strooi en wrijf een beetje bakpoeder op het oppervlak. Het poeder zorgt ervoor dat het haar weer los zit, en een ander voordeel is dat het ook geurtjes opneemt.

Vochtige handen of een vochtige zeem

Met natte handen (of zeem) blijven deze haren door het vocht een beetje plakken en veeg je ze gemakkelijk van kleding of stoffen af. Nogmaals, hoe eerder je het verwijdert, hoe gemakkelijker het zal zijn.

Rubberen (was)handschoenen

Omdat het rubber een beetje stug is, zal het haar er een beetje aan “plakken”. Veeg met de handschoen in één richting en het haar zal volgen.

Taperoller of losse tape

Iets dat gemakkelijk aan het haar plakt. Er zijn speciale taperollers (ook voor banken), maar een stukje los plakband werkt ook. Dat laatste werkt natuurlijk niet op grotere oppervlakken.

Opblaasbare ballon

Ballonnen zijn statisch en trekken niet alleen stof maar ook haren aan. Vooral als je het “wrijft”, zal het haar er vanzelf heen vliegen als het dichtbij genoeg is. De meeste katten zijn bang voor ballonnen, dus stoppen ze met springen op het aanrecht, bijvoorbeeld als je een opgeblazen ballon vooraan zet op het aanrecht.

Schuurspons

Met de ruwe kant van het schuursponsje borstel je gemakkelijk haren van kleding of stoelen. Al kun je dit bijvoorbeeld niet gebruiken op een dure trui.

Droge rubberen wissers

Omdat de stoelen groter zijn en een strakker oppervlak hebben, kun je ze ook “trekken” met de wisser, de haren komen dan goed bij elkaar.

In de droger

Er is ook statische elektriciteit in de droger. Haar van kleding of kussenslopen kan vanzelf in de opvangbak terechtkomen.

Borstel en trim uw kat van tevoren

Vooral als je kat lang haar heeft, maar ook kort haar, zal regelmatig kammen van je kat zeker helpen (niet vaker dan één keer per week). Het voorkomt niet alleen die losse vachten in je huis, maar het zal katten ook helpen hun vacht te verminderen. Bovendien is het goed voor de bloedcirculatie en voorkomt (of herstelt) het klitten in de vacht.

Pantyspons in wasmachine

Als je oude panty’s hebt, knip dan een stuk af (sokmaat) en knoop het vast met een spons erin. Dit trekt tijdens het wassen losse haren aan, waardoor er meer haren uit je kleding of beddengoed worden gehaald.