Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De leukste huisdieren van 2023 in een notendop

De leukste huisdieren van 2023 in een notendop

Veel mensen hebben tijdens Corona een huisdier aangeschaft of zijn erover gaan nadenken. Je merkt nu nog steeds dat de vraag naar huisdieren groot is, omdat veel mensen het thuis steeds fijner hebben gemaakt voor zichzelf met bijvoorbeeld een verbouwing en daar graag een lief vriendje aan toe willen voegen. Hieronder een uiteenzetting welke dieren tot de leukste huisdieren behoren.

De trouwste vriend van allemaal

Natuurlijk behoort in 2023 ook de hond weer tot een van de leukste huisdieren van 2023. Dit zijn zulke trouwe dieren en laten zich altijd fijn knuffelen. Ze zeggen niet voor niets dat het de beste vriend is van de mens. Zeker als je je hond goed opvoedt kan je er echt heel veel plezier van hebben en je kan er lekker iedere dag mee de natuur in, wat natuurlijk super goed voor je is

Kleine knuffels

Ook de hamsters, muisjes en cavia’s mogen hier niet ontbreken. Deze kleine knuffeldieren zijn heel fijn om er in huis bij te hebben. Zeker als je kinderen hebt, want die kunnen hier heel fijn mee spelen, naar kijken, mee knuffelen en van leren. Let er wel op dat ze niet los lopen in je huis, want je snoeren en de stoffering van je meubels is dan in gevaar, hoe gezellig het ook is, zo’n klein vriendje bij je op de bank.

Waterdieren

Vissen zijn ook echt top! Deze mooie, gekleurde dieren kunnen heel veel rust in je ruimte brengen. Je kan er uren naar kijken, kijken hoe ze zich bewegen op hun eigen, fijne tempo, vissen hebben namelijk nooit haast. Vaak denken mensen aan zoetwater vissen, maar je kan ook een zeewater aquarium aanschaffen waar dus vissen en andere zeediertjes in kunnen wonen, hoe tof is dat! Je hebt echt geen TV meer nodig als je zo’n aquarium in huis hebt.

Luie lieve vrienden

De poes/kat, dit is een dier wat het vooral heerlijk vindt om verwend te worden, het zijn echte prinsen/prinsessen. Ze worden graag op hun wenken bediend en laten zich heel veel aaien en knuffelen. In ruil daarvoor bouwen ze echt een band met je op en krijg je er ook veel liefde voor terug natuurlijk. Wat zich zo maar kan uiten in een vogeltje of een muisje op de deurmat.

Knabbelende konijntjes

Zeker voor kinderen hoog op het lijstje, konijnen! Schaf er nooit maar 1 aan, altijd 2, dat vinden ze fijn en dan het liefst ook 2 meisjes, dat is de beste combinatie. Laat de kinderen ze worteltjes, sla, gras en hooi geven. Geef ze iedere dag lekker vers water. En laat de kinderen ook het hok schoonmaken, dat alles bij elkaar is super leerzaam en gezellig. Kortom genoeg leuke huisdieren om je thuis nog fijner mee te maken.