Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Een hond uit het asiel, doen of niet?

Een hond uit het asiel, doen of niet?

Bent u op zoek naar een leuke nieuwe viervoeter, overweegt u een hond uit een dierenasiel te halen? In dit artikel lees je alle voor- en nadelen om een ​​weloverwogen keuze te maken.

Dit zijn de voordelen van een asielhond

Ten eerste is het belangrijk om een ​​groot misverstand uit de wereld te helpen. Honden uit opvangcentra worden nog steeds als problematisch beschouwd, maar dat is niet altijd het geval. Veel honden zoeken een nieuw baasje om totaal verschillende redenen, zoals hondenallergieën, echtscheiding, tijdgebrek of verhuizen naar een nieuw gebouw waar geen honden zijn toegestaan. Voordat u uw hond vroegtijdig uit het asiel afschrijft, is het een goed idee om een ​​kijkje te nemen in het asiel. Wie weet ben je daarna van gedachten veranderd! Een van de voordelen van asielhonden is dat ze in de meeste gevallen al gefokt zijn. Als je een paar uur samen doorbrengt, weet je zeker of de persoonlijkheid van deze hond bij die van jou (en die van je gezin) past. Een andere bonus is dat viervoeters uit hondenopvangcentra vaak zijn ingeënt, gechipt, geregistreerd, ontwormd en vlooienvrij. Dit scheelt u een hoop kosten (en gedoe)! Ten slotte zijn (raszuivere) honden uit asielen meestal goedkoper dan honden van goede fokkers. U kunt de rest van het geld vervolgens gebruiken voor alle andere extra’s zoals het kopen van lijnen, kratten, brokjes en dierenartsbezoeken.

Dit zijn de nadelen van asielhonden

Zijn er ook nadelen? Helaas. Asielen geven vaak minder achtergrondinformatie over honden dan erkende fokkers. Vaak is er weinig of niets bekend over genetische ziekten of afkomst. Ook zijn asielhonden meestal iets ouder, dus ze kunnen minder tijd met je doorbrengen dan puppy’s.

Koop een puppy bij het asiel

Bent u van plan een hond uit het asiel te halen, maar wilt u een puppy? welke lijn. Mensen denken vaak dat asielen geen puppy’s verkopen, maar dat is niet het geval. Er zijn er meestal niet zoveel, dus ze zijn meestal een stuk duurder dan oudere honden, maar als je goed kijkt, is het kopen van een puppy in het asiel zeker een optie. Vraagt ​​​​u zich af waar u moet beginnen met het zoeken naar een asielhond?