Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Een vegetarische hond, kan dat?

Een vegetarische hond, kan dat?

Vegetarisch en vegan! Je hoort deze twee termen in veel producten die in het dagelijks leven worden gebruikt, niet alleen in hondenvoer. Het maakt je plat en maakt je gek: wat is het verschil tussen veganistisch en veganistisch hondenvoer? Wat is plantaardig? Het belangrijkste is: heeft dit invloed op de gezondheid van mijn hond? Snel lezen!

Hoe zit het precies?

Met al deze verschillende namen zou het de term jungle kunnen zijn voor eigenaren van gezelschapsdieren in de wereld van dierenvoeding. Hieronder een overzicht van de verschillen tussen de verschillende termen.

Vegan voedsel voor jouw hondje

Veganistisch is het Engelse woord voor vegetarisch. Dit hondenvoer is volledig gemaakt van plantaardige ingrediënten en er worden geen dierlijke eiwitten gebruikt bij de productie van het hondenvoer of de traktatie. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van eieren, vlees of melk en zijn 6 voedingsstoffen (eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines, mineralen en water) afkomstig van plantaardige producten.

Vegetarisch

Vegetarisch hondenvoer bevat geen vlees. Het grootste verschil met veganistisch hondenvoer is dat Vegetarisch hondenvoer andere dierlijke eiwitten kan gebruiken, zoals eieren of melk. Succulente sprinkhanen of meelwormen zijn ook niet veganistisch. Insecten zijn dieren, en vegetarisch en veganistisch hondenvoer bevat geen gedode dieren.

Beide zijn milieuvriendelijk

Een voordeel van (bijna) volledig plantaardig hondenvoer is dat het milieuvriendelijker is dan voer dat dierlijke eiwitten bevat. Bij de ontwikkeling van bulk- of snackingrediënten wordt minder water gebruikt, minder ontbossing en minder uitstoot van broeikasgassen. Grote hoeveelheden broeikasgassen zijn verantwoordelijk voor snelle klimaatverandering. Hoe minder broeikasgassen zich verspreiden, hoe langzamer de klimaatverandering. Hoe kunt u bijdragen aan een schonere planeet?