Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gezonde brokken voor je hond? Check onze tips hier

Gezonde brokken voor je hond? Check onze tips hier

Hondenvoer: het is verkrijgbaar in verschillende smaken voor grote en kleine honden en is verkrijgbaar in supermarkten en dierenartsen. Er is zoveel te bieden dat je soms de bomen door de bomen amper meer ziet. Dit is vervelend omdat je natuurlijk wilt dat je huisdier de best mogelijke en gezondste voeding krijgt. Daarom zetten we enkele tips voor je op een rij als het om hondenvoer gaat.

Begin niet aan diepvriesvoer

Heb je ooit gekeken wat er in een blik hondenvoer, een zak vers hondenvoer of diepvriesvoer zit? Vaak blijken granen bijvoorbeeld het hoofdingrediënt in hondenvoer te zijn. Dit, terwijl honden in de natuur echte carnivoren zijn, zijn ook vleeseters. Hun tanden en spijsverteringsstelsel zijn gebouwd om op vlees te kauwen! Grote hoeveelheden granen, soms wel 70% van het voer voor huisdieren, kunnen bij huisdieren huidirritatie, ruwe vachten en slechte stoelgang veroorzaken. Daarom kan een gezonde en uitgebalanceerde hondenvoeding uitkomst bieden!

Koop slim

Oké, dierenvoeding heeft een hoog percentage vlees, dus daar zijn we naar op zoek. Dit is duidelijk zichtbaar op de verpakking van hondenvoer; het eerste ingrediënt is ook het meest voorkomende ingrediënt in het voer. Maar ook als de vleesverhouding goed is, is het altijd verstandig om eens goed te kijken welk vlees dat is. Veel hondenvoer bevat kip. Meer dan 70% van de voedingsmiddelen bevat kip. Houd je hond dus goed in de gaten op allergieën en kijk hoe hij of zij op het voer reageert.

Een gelukkige hond is je doel

Honden, soms lijken ze op mensen. In feite lijken ze bijna altijd op hun baasjes, toch? Net als hun baasjes houden honden ervan om gevarieerd en gezond te eten! Overweeg dus hondenvoer op maat. Zij zijn er om samen met dierenartsen en voedingsdeskundigen jouw hond van de best mogelijke voeding te voorzien. Volledig op maat. Ze houden rekening met veel factoren zoals het aantal calorieën van je hond, allergieën en gezondheidsproblemen, de juiste verhouding van eiwitten, groenten en mineralen, en heel belangrijk: het voer bevat geen toegevoegde suikers, kleurstoffen of conserveermiddelen.