Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huisdieren en kunstgras: gaat dat samen?

Huisdieren en kunstgras: gaat dat samen?

Als je overweegt om binnenkort over te stappen op kunstgras is het natuurlijk wel handig om even onderzoek te doen naar ieder aspect dat daarbij komt kijken. Is kunstgras bijvoorbeeld daadwerkelijk onderhoudsvrij en in hoeverre is het comfortabel om hier ‘s zomers op te liggen? Een punt dat overigens vaak in dit rijtje van vragen wordt vergeten, is in hoeverre huisdieren en kunstgras samengaan. Is kunstgras wel de juiste stap als je huisdieren hebt? Zo ja, moet je dan nog het één en ander regelen? Maak je vooral niet druk, want in dit artikel leggen we je haarfijn uit óf en hoe huisdieren en kunstgras samengaan!

Kunstgras en honden

Eén van de meest voorkomende vragen als het gaat over kunstgras en huisdieren is in hoeverre kunstgras geschikt is voor honden. Niets ten nadele van een kat, maar een hond speelt en rolt nou eenmaal vaker – en met name heftiger – op het gazon. Het is goed om te weten dat je je absoluut geen zorgen hoeft te maken over de staat van je kunstgras als je een hond hebt. Als je je kunstgras aanschaft bij een bedrijf als Topkunstgras weet je zeker dat de kwaliteit ervan goed is en het dus ook echt wel tegen een stootje kan.

Veel mensen zien voor honden soms juist meer voordelen bij kunstgras dan bij een ander gazon. Dit heeft er met name mee te maken dat honden geen vieze pootjes krijgen op kunstgras. Kortom, twijfel je dus of de combinatie tussen honden en kunstgras goed is: vooral niet twijfelen!

Kunstgras voor katten

Een tweede vraag die vaak gesteld wordt binnen de kunstgraswereld is of de combinatie tussen kunstgras en katten goed te doen is. Katten zijn natuurlijk al snel wat gevoeliger en dus maken veel mensen zich zorgen of de pootjes van katten het hardere kunstgras wel prettig vinden. Goed om te weten is dat kunstgras misschien wel wat hard aan lijkt te voelen, maar dit het in de praktijk eigenlijk helemaal niet doet. Als jij met je blote voeten op kunstgras gaat staan, voelt dit namelijk ook eerder zacht dan hard. Maak je dus ook om je kattenvriend geen zorgen: deze vermaakt zich ongetwijfeld prima op het kunstgras!

Overige dieren

Natuurlijk zijn er ook een boel andere dieren die misschien wel eens op het kunstgras zouden moeten staan. Zo zijn vragen als ‘Mag mijn eend op het kunstgras?’, ‘Mag mijn kip op het kunstgras?’ en ‘Mag mijn hamster op het kunstgras?’ eigenlijk geen uitzonderingen. Tegen al deze gevallen zeggen we altijd precies hetzelfde: laat dit vooral even aan het dier zelf over. Het is praktisch niet mogelijk dat een dier pijn krijgt van kunstgras of er hier allerlei gevaren op de loer liggen. Blijkt echter dat jouw huisdier het kunstgras minder prettig vindt, dan zal deze hier of wat meer aan moeten wennen of helaas van zijn of haar nieuwe gazon af moeten blijven!