Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huisdieren vaccineren, hoe zit dat?

Huisdieren vaccineren, hoe zit dat?

Als u een puppy mee naar huis neemt, doet u er waarschijnlijk goed aan uw puppy te vaccineren. Wanneer moet je je puppy vaccineren? Welke vaccins heeft u uw puppy gegeven? hoeveel is de kostprijs? waar kun je het laten doen? Alle informatie vind je in onderstaand artikel!

Wanneer moet je je puppy vaccineren?

Het is erg belangrijk om puppy’s te vaccineren. Het immuunsysteem is op jonge leeftijd nog niet volledig ontwikkeld. Het doel van vaccinaties is om uw hond te immuniseren en te beschermen tegen ziekten. Volgens de huidige vaccinatierichtlijnen in Nederland worden puppy’s meestal rond de zes, negen en twaalf weken ingeënt. Laat u dan zes maanden tot een jaar later opnieuw vaccineren om er zeker van te zijn dat het werkt. Soms heeft uw puppy na 16 weken extra vaccinaties nodig. Als de pup nog te veel antistoffen van de moeder heeft, zal het vaccin niet werken. Dan maakt de pup zelf geen antistoffen aan. Als er een verhoogd risico op besmetting in de omgeving is, is het verstandig om uw pup op 16 weken te laten hervaccineren. Raadpleeg altijd uw dierenarts voor het beste advies.

Welke vaccins heeft u uw puppy gegeven?

Elke puppy moet worden ingeënt tegen onderliggende ziekten zoals parvo, de ziekte van Weil, hondenziekte en besmettelijke leverziekte. Is uw hond naar het buitenland gegaan? Dan is het rabiësvaccin (rabiës) verplicht. Als u uw puppy naar een les of naar een pension brengt, is het verstandig om hem te laten inenten tegen kennelhoest. In sommige hotels is dit zelfs verplicht!
Waar kun je puppy’s vaccineren en hoeveel kost het?

U kunt uw puppy vaccineren bij uw eigen dierenarts. De kosten voor het vaccineren van puppy’s variëren vaak omdat er geen enkele prijs is voor vaccinaties. Controleer daarom vooraf de dierenartskosten in uw regio.