Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Let goed op bij het kopen van goudvissenvoer

Let goed op bij het kopen van goudvissenvoer

Te veel

Goudvissen zijn geweldige siervissen, maar ze worden vaak verkeerd gevoerd. De meeste goudvissen worden niet oud. Niet alleen omdat ze niet genoeg ruimte hebben in het aquarium, maar ook omdat ze niet de juiste voeding krijgen. Ze eten vaak te veel het zelfde en te veel. Goudvissen zijn siervissen die zichzelf dood kunnen eten. Het is gemakkelijk te herkennen of je te veel eten geeft: goudvissen moeten hun eten binnen twee minuten op hebben. Vervolgens gebruik je een lepelnetje om de etensresten te verwijderen zodat het water vrij is van vuil. U voert uw goudvissen één keer per dag, bij voorkeur voer echt voor goudvissen.

Wat moeten goudvissen eten?

Om zo gezond mogelijk te blijven hebben goudvissen plantaardige en dierlijke voeding nodig. Een gevarieerde voeding is belangrijk voor goudvissen en geldt zeker voor alle aquariumbewoners. Daarom is het verstandig om verschillende soorten goudvissenvoer en goudvissenvoer voor guppy’s te bekijken. Door de goudvis afwisselend hoofdvoer, vlokken en energierepen te voeren, kunnen goudvissen al het voedsel krijgen dat ze nodig hebben. Hierdoor blijven ze gezond, hebben ze een hogere weerstand en kunnen ze actief blijven in het aquarium. Daarnaast kan een gevarieerde en goede voeding ook zorgen voor een betere kleuring van de vissen. Dit is ook een teken dat goudvissen gezond zijn en zich goed voelen in het aquarium.

goudvis eten

Het juiste goudvisvoer is belangrijk voor de gezondheid van de vissen en naast speciaal goudvissenvoer kan je ook nog andere dingen geven. bijvoorbeeld groenten en fruit, die kunnen namelijk visziektes voorkomen, als het op de goede manier gegeven wordt. Het is echter geen vervanging voor het gewone goudvisvoer, en het is ook belangrijk om dat op te merken. En houd altijd je vis in de gaten, want ze eten graag te veel. Let daarom extra op het gedrag van de vissen wanneer u meer of minder wilt voeren.