Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Puppylessen zijn een must voor elke hond!

Puppylessen zijn een must voor elke hond!

Gefeliciteerd! U bent (binnenkort) de trotse eigenaar van een nieuwe hond! Je hebt waarschijnlijk nog veel te doen, inclusief het plannen van een puppycursus. Maakt het uit? Absoluut! De manier waarop u uw puppy de eerste maanden behandelt, bepaalt de rest van zijn leven!

Wat heb je geleerd in de puppyklas?

Vaak denken hondenbezitters dat ze hun puppy’s alleen kunnen opvoeden en trainen, vooral als ze in het verleden honden hebben gehad. Toch wordt het volgen van één of meerdere trainingen sterk aanbevolen om de volgende redenen:

  • Je krijgt instructies van een hondentrainer die dagelijks met veel verschillende honden werkt. Hierdoor beschikken deze experts over een schat aan overdraagbare kennis en zijn ze getraind om problematisch gedrag in een vroeg stadium te signaleren.
  • Door de lessen raakt de pup gewend aan de aanwezigheid van andere honden. Je kunt het dus zien als een socialisatieproces.
  • Puppylessen zijn niet alleen leerzaam, maar zijn over het algemeen ook leuk voor jou en de hond als baasje. Je leert je hond basisvaardigheden zoals zitten, liggen en lopen zonder te trekken op een leuke manier.
  • U kunt tips en ervaringen delen met andere eigenaren.
  • Je leert consequent te zijn in hoe je met je hond omgaat.

Puppylessen in de buurt

Weet je zeker dat je een cursus wilt volgen, maar weet je niet waar? Om praktische redenen is het handig om opleidingen bij jou in de buurt te zoeken. Doe je onderzoek of raadpleeg het internet met andere hondenbezitters die je kent in jouw omgeving. Meestal vind je snel de juiste koers en hoef je niet zo ver te rijden. Vergeet niet om ook de juiste puppybenodigdheden te kopen.

Online puppylessen

Is het voor jou onmogelijk om een ​​puppycursus natuurkunde te volgen? Dan heb je ook de mogelijkheid om je hond online te trainen, op te voeden en te socialiseren dankzij de lancering van online hondenscholen en puppylessen.