Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Voorkom vlooien in huis

Voorkom vlooien in huis

Elke honden- of kattenbezitter is er bang voor: vlooien in huis! Deze beestjes verspreiden zich snel in uw huis en zijn moeilijk onder controle te houden. Daarom is het belangrijk om ze zo snel mogelijk te spotten. Zo kun je ze meteen bestrijden en snel kwijtraken. Maar hoe herken je vlooien in huis? Hieronder vind je enkele tips om vlooien snel te herkennen!

Je hond of kat krapt

Honden en katten veroorzaken vaak vlooien in huis. Omdat ze soms met andere dieren spelen of naar het pension gaan, zullen ze vlooien oppikken en bij je thuis brengen. Als uw hond of kat vlooien heeft, kunt u dit snel herkennen. Ze krabben veel en kunnen jeuken. Als je dit ziet, als je vlooien ziet, is het verstandig om ze direct achter hun oren of onder hun oksels te controleren! Zie je één of meerdere vlooien? Zoek onmiddellijk hulp van een dierenarts en vraag wat u moet doen. Uw dierenarts zal u een remedie geven om van vlooien op de huid van uw huisdier af te komen. Je huisdier is in een mum van tijd van de vlooien af, zo voorkom je dat er vlooien in je huis komen!

Zoek naar vlooienpoep

Natuurlijk is er een andere manier om vlooien te identificeren. Als u vlooien in uw huis vermoedt, kunt u op zoek gaan naar vlooienpoep. Vlooienpoep ziet eruit als zwarte en rode deeltjes en is te vinden op plaatsen waar vlooien zich altijd verzamelen. Hoe meer je ziet, hoe meer vlooien je in huis hebt. Als je vlooienpoep opmerkt, is het belangrijk om actie te ondernemen en meteen te beginnen met het schoonmaken van het huis. Als u huisdieren heeft, moet u onmiddellijk uw dierenarts raadplegen voor producten die vlooien van de huid van uw huisdier kunnen verwijderen.

springende beestjes

Veel mensen herkennen vlooien door te springen. Vlooien bewegen door te springen, dus ze zijn gemakkelijk te herkennen. Dus als je beestjes in de lucht ziet springen, weet je hoe laat het is. Kom nu in actie en maak het hele huis schoon. Was alle stoffen zoals bedden en kleding. Stofzuig en dweil het hele huis, vooral in droge en donkere ruimtes. Als u huisdieren heeft, ga dan meteen naar uw dierenarts om een ​​vlooienverwijderingsproduct te kopen. Hoe eerder je ingrijpt, hoe minder vlooienplagen zich verspreiden en hoe sneller je van vlooien af ​​kunt komen.

Houd deze tips thuis in de gaten, zodat je vlooien in een mum van tijd kunt herkennen!