Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Een huis voor jou én je hond in Rotterdam

Een huis voor jou en je hond in Rotterdam

Wonen met een trouwe huisdier kan uitdagend zijn als je op zoek bent naar een nieuwe plek. In Rotterdam, een stad bekend om z’n dynamische karakter, is het vinden van een hondvriendelijk appartement extra gedoe. Als baas moet je wat dingen uitzoeken. Regels van gebouwen en buurten die honden accepteren zijn goed om na te gaan.

Dit artikel kijkt naar opties om in Rotterdam de perfecte woonruimte voor jou en je viervoeter te vinden. Belangrijk zijn regels over huisdieren. Het loont ook om wijken te bezoeken en te kijken of ze jou en de hond zouden liggen.

Rotterdam biedt diverse woonvormen. Kijk wat paste bij jou en je trouwe vriend, dan wordt de zoektocht makkelijker. Door grondig te kijken en de hond voorop te stellen, kun je een thuis vinden waar jullie je prettig voelen.

Waarom Rotterdam?

Stel je voor: je loopt door Rotterdam met je vrolijke viervoeter aan de lijn. Deze stad ademt een mix van moderne architectuur en historische charme. Rotterdam is niet alleen cool voor kunst- en cultuurliefhebbers, maar verrassend genoeg ook voor baasjes. Met parken als het Vroesenpark en het Kralingse Bos biedt de stad de perfecte uitweg uit de drukte, voor jou én je hond.

Lagere hondenbelasting in Rotterdam

Het is duidelijk dat Rotterdam populair is bij mensen met huisdieren. Het aantal honden in de stad is de laatste jaren flink gegroeid. En wat nog fijner is, de kosten voor een hond in Rotterdam zijn niet zo hoog als je zou denken volgens een artikel van DeStentor. Rotterdam is zelfs niet langer de duurste voor baasjes. Dat maakt Rotterdam aantrekkelijk voor wie stadsleven wil combineren met plezier van een hond hebben.

Hoe zoek je?

Het vinden van het perfecte hondvriendelijke appartement in Rotterdam kan soms heel uitdagend zijn, maar met de juiste websites is het zeker te doen. Begin je zoektocht op Rentola.nl, een platform vol Rotterdamse huurwoningen voor elk budget en elke smaak.

Hier kun je heel eenvoudig filters gebruiken om alleen nog huisdiervriendelijke opties te zien. Je kunt ook zoeken per wijk, zodat je een idee krijgt van wat een gebied zoal te bieden heeft. Door gratis een SearchAgent aan te maken word je automatisch benaderd bij nieuwe advertenties die bij je voorkeuren passen.

1. Met een aanbod van 697 beschikbare woningen voor zowel lange als korte verblijven, biedt Rentola opties die beginnen bij een gemiddelde maandhuur van slechts €1800 voor een appartement, tot aan luxueuze woningen die kunnen oplopen tot €2600.

2. Schrijf je in voor de SearchAgent van Rentola om altijd op de hoogte te blijven van nieuwe woningen om te huren in Rotterdam. Zo word je direct gekoppeld aan verhuurders. Funda is ook een nuttige website, maar Rentola.nl is gespecialiseerd in het vinden van hondvriendelijke opties.

3. Maak daarnaast gebruik van sociale media en netwerken. Groepen op platforms zoals Facebook kunnen waardevolle tips en persoonlijke aanbevelingen bieden. Vergeet ook niet je netwerk in te schakelen; soms komt de gouden tip van een vriend of collega.

3 Tips om op te letten

Zoeken naar een nieuw onderkomen voor jou én je trouwe viervoeter? Dan is het belangrijk dat jullie er allebei prettig wonen. Natuurlijk wil je voldoende ruimte voor jouw hond om lekker te spelen en uit te rusten.

Maar minstens zo belangrijk is dat hij zich veilig voelt. Informeer daarom goed naar het beleid voor huisdieren in potentiële woningen. Vraag of je hond net zo welkom is als jijzelf. Zo weet je zeker dat jullie samen een fijn tehuis vinden waar jullie je op jullie gemak voelen.

1.      Nabijheid van Parken en wandelgebieden

Wonen dicht bij groen en frisse lucht is niet alleen goed voor jou, maar ook voor je viervoeter. Denk eens aan hoe geweldig het zou zijn als je het volgende direct om de hoek van je nieuwe appartement zou vinden:

  • Ruimte om te ravotten: Een park vlakbij betekent dat je hond altijd een plek heeft om lekker te rennen en te spelen.
  • Nieuwe vriendjes ontmoeten: In het park ontmoet je hond andere honden, wat goed is voor zijn sociale vaardigheden.
  • Spannende ontdekkingen: Elk uitje is een avontuur met nieuwe geuren en geluiden die je hond fascineren.
  • Samen ontspannen: Niets is zo rustgevend als een wandeling in het groen met je beste vriend.

Een appartement dichtbij natuurlijke schoonheid maakt elke dag een beetje specialer voor jou en je hond.

Activiteiten met je hond: Naast het vinden van een geschikte woning, is het belangrijk om leuke activiteiten te ondernemen met je hond. Voor inspiratie kun je hier een kijkje nemen voor activiteiten om samen met je hond te doen.

2.      Toegankelijkheid en voorzieningen voor je hond

Bij het zoeken naar een hondvriendelijke woning is het handig om na te denken over de toegankelijkheid voor je viervoeter. Zijn er bijvoorbeeld liften als je hond ouder is, of trappen die makkelijk te beklimmen zijn voor puppy’s vol energie?

Kijk ook naar voorzieningen in de buurt, zoals dierenartspraktijken, petshops en hondenuitlaatservices. Dat scheelt een boel gedoe in je dagelijkse routines met je trouwe vriend.

Gezondheidsvoordelen van wandelen: Wandelen met je hond is niet alleen leuk, maar ook gezond voor zowel jou als je viervoeter. Lees meer over de gezondheidsvoordelen van wandelen met een hond.

3.      Veiligheid in en rond de woning

Veiligheid is natuurlijk erg belangrijk. Kijk goed naar verlichting op straat voor avondwandelingen en afgesloten gebieden waar je hond vrij kan spelen. Controleer ook of het huis zelf veilig is, bijvoorbeeld met balustrades op balkons en tralies voor ramen.

Zo weet je zeker dat jij en je viervoeter nergens gevaar lopen. Met wat aandacht voor deze tips vind je eenvoudig een fijne woonplek waar jullie lekker op je gemak zijn!

Fietsen met je hond: Als je van fietsen houdt, kun je ook je hond meenemen voor de rit. Ontdek handige tips en advies voor het veilig fietsen met je hond.