Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hoeveel kost een kat?

Hoeveel kost een kat?

Huisdieren zoals honden of katten kosten geld. Er is een verschil tussen een eenmalige vergoeding en een terugkerende vergoeding. Denk aan het kopen van een hondenmand of kattenmand als het kopen van speelgoed. Deze uitgaven komen niet maandelijks terug, net als eten en snacks. Ook huisdieren hebben goede verzorging nodig. U wilt niet dat uw huisdier vlooien of wormen krijgt. Er zijn kosten aan verbonden, net zoals uw huisdier het risico loopt ziek te worden of een ongeluk te krijgen. Kijk hier hoeveel het doorgaans kost als je een huisdier, zoals een kat, in huis haalt.

Aankoopkosten en ziektekostenverzekering

Het kopen van huisdieren kost geld, maar er zijn veel varianten. Dit maakt uit of u een rashond koopt van een fokker of een kat uit het asiel. Een kat zonder stamboom kost bijvoorbeeld ongeveer 100 euro, terwijl een kat met stamboom tot 1.000 euro kan gaan. Dit verschil bestaat ook als het gaat om de kosten van een huisdierenverzekering. Daarom is het belangrijk om vergelijkingen te maken als u een kattenverzekering afsluit. Let hierbij op dekkingen, individuele bijdragen en totaal premies. U verliest vaak een onmiddellijke kost voor de gezondheid van uw huisdier. Denk aan vaccinaties en eventuele sterilisatie of castratie.

Spullen kosten veel geld

Als je een kat of hond in huis haalt, geef je ook geld uit aan dingen. Denk aan het kopen van een kattenmand, kattenbak of krabplank, zoals kattenspeelgoed. De gemiddelde kosten van deze vergoedingen bedragen EUR 150. Je kunt het natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Uw huisdier wil ook water drinken en heeft een drinkbak en voerbak nodig. Dit zijn natuurlijk kosten die je maar één keer hoeft te betalen, maar dat geldt niet voor de inhoud van de voerbak.

Prijs van het voedsel

In de kattenvoerruimte zijn er diverse mogelijkheden, zoals kattenvoer of verse vleesproducten. Ook hier moet de uitbetaling zo hoog of laag mogelijk worden ingesteld. Op basis van het gemiddelde kan wel een richtlijn worden gegeven. Denk aan het maandelijkse kattenvoerbedrag van 25 euro. Een andere terugkerende uitgave is de aanschaf van kattenbakvulling. Aangezien kattenbakvulling ongeveer 12 euro per maand kost.